Select Page

Ποιοί είμαστε

Με οδηγό το επιστημονικό του ενδιαφέρον για τους διαγνωστικούς υπερήχους, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας και Εμβρυομητρικής Ιατρικής Βασίλης Παπαδόπουλος, ίδρυσε το 2012 το Κέντρο Εμβρυομητρικής Ιατρικής (Maternal Fetal Medice – MFM) στην Πάτρα.

Το κέντρο της Εμβρυομητρικής και Ιατρικής της Γυναίκας ασχολείται με την προγεννητική διάγνωση συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης κυήσεων υψηλού κινδύνου, τις καθ’ έξιν αποβολές, την εμβρυοκαρδιογραφία, την παιδική-εφηβική γυναικολογία ενώ λειτουργεί και Ιατρείο Μαστού.

Επιστημονικό δυναμικό

Η ομάδα μας είναι πάντοτε διαθέσιμη να λύσει οποιαδήποτε απορία ή ανασφάλειά σας. Χαιρόμαστε πάντοτε να απαντούμε στις ερωτήσεις σας!

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

O Παπαδόπουλος Βασίλειος, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, είναι ο Επιστημονικός Υπεύθυνος στην Εμβρυομητρική και Ιατρική της Γυναίκας.

Είναι απόφοιτος της Προτύπου Ευαγγελικής Σχολής Νέας Σμύρνης και πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ έκανε ειδικότητα στη Μαιευτική – Γυναικολογία, στη Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών. Από το 1998 έως το 2011 ήταν επιμελητής ΕΣΥ στη Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του ΠΓΝΠ, ενώ στο διάστημα 2001 έως 2003 ήταν Research Fellow με εκπαιδευτική άδεια στο Harris Birthright Research Center στο Νοσοκομείο King’s College του Λονδίνου, για εξειδίκευση στην Εμβρυομητρική Ιατρική. Το 2006 ανακηρύχθηκε διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Από το 2016 έως και σήμερα είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας, Εμβρυομητρικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.

Επίσης είναι Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εμβρυομητρικής Ιατρικής,  ενώ από το 2003 έως και σήμερα είναι υπεύθυνος του Τμήματος Προγεννητικού Ελέγχου και Υπερήχων της Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής του ΠΓΝΠ.

ΔΡ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Το 1997 συμμετείχε στη 1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για χειρουργούς μαστού που διοργανώθηκε από το Βασιλικό Κολλέγιο Χειρουργών του Λονδίνου, η επιτυχής παρακολούθηση του οποίου ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάληψη Διευθυντικών θέσεων σε Μονάδα Μαστού.

Το 1997 επιλέχθηκε από τη διεθνούς φήμης Μονάδα Μαστού του Εδιμβούργου (Western General Hospital) αρχικά ως ειδικευμένος Χειρουργός Μαστού (Staff Grade Breast Surgeon) και κατόπιν ως Διευθυντής της Μονάδας Μαστού του νοσοκομείου Dumfirmling. Συμμετείχε ενεργά στην προεγχειρητική διάγνωση και χειρουργική αντιμετώπιση των παθήσεων του μαστού. Ιδιαίτερα συμμετείχε στη βελτίωση και ανάπτυξη της μεθόδου της άμεσης αποκατάστασης μαστού με πλατύ ραχιαίο μυ, μια τεχνική η οποία ανακοινώθηκε το 1999 στο Διεθνές Συνέδριο Μαστού στο San Antonio, Texas. Έκτοτε, η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται ευρέως σε ασθενείς που υποβάλλονται σε αποκατάσταση μετά από μαστεκτομή.

Το 1999 παρουσίασε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε Διεθνές Συνέδριο στην Κρήτη αποτελέσματα από την εφαρμογή της μεθόδου εντοπισμού του λεμφαδένα φρουρού με τη χρήση ραδιενεργού υλικού, μέθοδος η οποία αποτελεί πλεον gold standard στην αντιμετώπιση των λεμφαδένων της μασχάλης σε ασθενείς με κακοήθεια μαστού.

Το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα και το 2002 ανέλαβε Διευθυντής στην Κλινική Μαστού του Μαιευτηρίου ΛΗΤΩ, και το 2005 στην Κλινική Μαστού της ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ.

Το 2009, αποδεχόμενος την τιμητική πρόσκληση της Διοίκησης του Νοσοκομείου ΜΕTROPOLITAN, ανέλαβε την οργάνωση και διεύθυνση της Μονάδας Μαστού και της Χειρουργικής Κλινικής Μαστού του Νοσοκομείου.

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΒΕΡΙΩΤΗΣ

Ο Κωνσταντίνος Τσιβεριώτης, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, είναι συνεργάτης στην Εμβρυομητρική και Ιατρική της Γυναίκας.

Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και έκανε ειδικότητα στη Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών. Κατά το διάστημα 2014 – 2016 εξειδικεύτηκε στην Εμβρυομητρική Ιατρική στο Harris Birthright Research Centre στο Νοσοκομείο King’s College του Λονδίνου.

Από το 2016 είναι επιστημονικός συνεργάτης της Μαιευτικής – Γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και ιατρός του Τμήματος Προγεννητικού Ελέγχου και Υπερήχων της Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής του ΠΓΝΠ.

ΕΛΜΙΝΑ ΛΕΥΚΟΥ

Η κα Λευκού είναι Αιματολόγος, με εξειδίκευση στην Αιματολογία κυήσεως. Το 2005 απέκτησε τον τίτλο του διδάκτωρα ΑΠΘ και από το 2007 μέχρι το 2009, με υποτροφία της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρίας,  εξειδικεύθηκε στην Αιματολογία κυήσεως στο Guy’s & St Thomas’ Hospital και στο Royal Free Hospital  στη Μεγάλη Βρετανία.

 H κα Λευκού σε συνεργασία με τον κ Παπαδόπουλο φέρνουν μια πληθώρα τεχνογνωσίας στους αντίστοιχους τομείς τους και μαζί θα εργαστούν για τη διάγνωση και τη διαχείριση των υποκείμενων αιτιών της επαναλαμβανόμενης απώλειας εγκυμοσύνης. Οι ασθενείς μπορούν να εμπιστεύονται ότι θα λάβουν εξατομικευμένη φροντίδα προσαρμοσμένη στις μοναδικές ανάγκες τους. Είμαστε περήφανοι που προσφέρουμε αυτό το εξειδικευμένο επίπεδο φροντίδας στους ασθενείς μας και ανυπομονούμε να βοηθήσουμε τις οικογένειες να δημιουργήσουν τις οικογένειες που τους αξίζουν.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΣΙΜΑΡΗΣ

 Ο κος Τσίμαρης είναι Αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Παιδικής & Νεανικής Γυναικολογίας. Έχει υπάρξει Ειδικός Γραμματέας Ελληνικής Εταιρείας Οικογενειακού Προγραμματισμού, Αντισύλληψης & Αναπαραγωγικής Υγείας (τέως Μέλος Δ.Σ.).

Επίσης, έχει λάβει χώρα ως μέλος σε 10 Επιστημονικές Εταιρείες , 8 Ελληνικές & 2 Εξωτερικού. Έχει επιτελέσει Προεδρεία σε 9 Στρόγγυλες Τράπεζες (Διεθνείς : 6) και Μέλος Οργανωτικής Επιτροπής : 12 Έχει υπάρξει Συντελεστής Απήχησης (I.F.) Συνολικός: .24.372, Μέσος Όρος : 2.437, Προσωπικός: 12.989

Επισπροσθέτως, το όνομα του έχει σημειωθεί σε δημοσιεύσεις σε 16 Ξενόγλωσσα Περιοδικά, 12 εντός SCI, 4 εκτός SCI, σε βιβλιογραφικές Αναφορές : 221 hindex: 6 (6 εργασίες έχουν πάνω από 6 αναφορές). Ακόμη σε 11 δημοσιεύσεις Ανακοινώσεων – Περιλήψεων σε Proceedings , σε 80 Ανακοινώσεις Παρουσιάσεις Περιλήψεις σε Διεθνή Συνέδρια, σε 6 Δημοσιεύσεις σε Ελληνικά Περιοδικά και σε 8 Κεφάλαια σε Ελληνικά Βιβλία. Πρωταγωνιστεί σε 87 Ανακοινώσεις Παρουσιάσεις Περιλήψεις σε Ελληνικά Συνέδρια.
Σε 52 Συνέδρια – Σεμινάρια – Επιστημονικές Συναντήσεις ως Προσκεκλημένος Ομιλητής. Τέλος, έχει υπάρξει σε Παρακολούθηση 80 Συνεδρίων Σεμιναρίων (Διεθνή : 26) και έχει λάβει 12 Βραβεία – Τιμητικές Διακρίσεις σε Ανακοινώσεις Παρουσιάσεις.

Εξοπλισμός

O τελευταίας τεχνολογίας υπερηχοτομογράφος VOLUSON E10 BT21 προστέθηκε πρόσφατα στον υπερσύγχρονο εξοπλισμό του Πολυϊατρείου Εμβρυομητρικής και Ιατρικής της Γυναίκας στην Πάτρα.

Ο συγκεκριμένος υπερηχοτομογράφος αποτελεί την κορυφαία και τεχνολογικά πιο εξελιγμένη και καινοτόμα πλατφόρμα Υπερηχοτομογραφίας Women Healthcare του οίκου GE Healthcare και παρέχει νέα δεδομένα στην σύγχρονη Υπερηχογραφία στον τομέα της Μαιευτικής – Γυναικολογίας.

Είναι κατασκευασμένος για να καλύπτει τις ανάγκες των επιστημόνων-χειριστών του, αφού σχεδιάστηκε με σκοπό την ανάπτυξη λύσεων και την μεγιστοποίηση της απόδοσης στην ποιότητα της απεικόνισης.

Ο υπερηχοτομογράφος Voluson E10 ΒΤ21 με τη νέα αρχιτεκτονική Radiance System Architecture της GE Healthcare είναι το πλέον προηγμένο σύστημα της σειράς Voluson και εισάγει νέα πρότυπα στην απεικόνιση της Μαιευτικής – Γυναικολογίας με περισσότερη ευκρίνεια, μεγαλύτερη ταχύτητα και ευελιξία.

Ο χώρος της MFM Hellas

Ανυπομονούμε να σας γνωρίσουμε

 

Επικοινωνία

2610-223902

info@mfmhellas.gr

13 + 15 =

Copyright © 2024 MFM Hellas. All Rights Reserved.