Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη: 9:00 - 20:30, Τρίτη, Παρασκευή: 9:00 - 18:00

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και ειδικότερα της ευαίσθητης ομάδας των εγκύων που προσέρχονται για τον απαραίτητο προγεννητικό έλεγχο στην Εμβρυομητρική και Ιατρική της Γυναίκας, παρακαλείσθε θερμά στα ραντεβού σας με τους Ιατρούς μας, να προσέρχεστε με έναν μόνο συνοδό και χωρίς τη συνοδεία μικρών παιδιών. Ο συνοδός σας θα πρέπει εάν έχει νοσήσει ή εμβολιαστεί να έχει μαζί του το αντίστοιχο πιστοποιητικό, στην περίπτωση που ο συνοδός σας είναι ανεμβολίαστος θα πρέπει να έχει υποβληθεί σε rapid test την προηγούμενη μέρα από την επίσκεψή σας στο ιατρείο μας.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση!

Εξειδικευμένοι Έλεγχοι

Διαγνωστικοί Έλεγχοι

NIPT / CELL FREE FETAL DNA

Πρόσφατα στη χώρα μας εφαρμόζεται και ο μη επεμβατικός προγεννητικός έλεγχος (NIPΤ). Βασίζεται στην ανίχνευση εμβρυικού DNA στο αίμα της μητέρας. Αυτό προέρχεται απο τροφοβλαστικά κύτταρα που αποπίπτουν στην μητρική κυκλοφορία. Μετά τη λήψη αίματος από την μητέρα, το δείγμα αποστέλεται σε εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού. Η απάντηση λαμβάνεται συνήθως εντός 10 ημερών.

Προσφέρεται ως εναλλακτική επιλογή έναντι των επεμβατικών μεθόδων (λήψη τροφοβλάστης, αμνιοπαρακέντηση) σε περιπτώσεις κυήσεων όπου η πιθανότητα για παρουσία χρωμοσωμικών ανωμαλιών μετά την ολοκλήρωση του υπερηχογραφικού ελέγχου είναι αυξημένη, είτε μετά από επιθυμία των γονέων. 

Ωστόσο, θα πρέπει να τονίσουμε ότι και στην περίπτωση του NIPT γίνεται εκτίμηση του κινδύνου για τις συχνότερες χρωμοσωμικές ανωμαλίες (τρισωμίες 21, 13, 18 κ.α.) και ΟΧΙ διάγνωση. Η ευαισθησία της μεθόδου είναι αρκετά υψηλή (περίπου 95-99%) και σχετίζεται με το είδος της χρωμοσωμικής ανωμαλίας που θέλουμε να ανιχνεύσουμε.