Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη: 9:00 - 20:30, Τρίτη, Παρασκευή: 9:00 - 18:00

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και ειδικότερα της ευαίσθητης ομάδας των εγκύων που προσέρχονται για τον απαραίτητο προγεννητικό έλεγχο στην Εμβρυομητρική και Ιατρική της Γυναίκας, παρακαλείσθε θερμά στα ραντεβού σας με τους Ιατρούς μας, να προσέρχεστε με έναν μόνο συνοδό και χωρίς τη συνοδεία μικρών παιδιών. Ο συνοδός σας θα πρέπει εάν έχει νοσήσει ή εμβολιαστεί να έχει μαζί του το αντίστοιχο πιστοποιητικό, στην περίπτωση που ο συνοδός σας είναι ανεμβολίαστος θα πρέπει να έχει υποβληθεί σε rapid test την προηγούμενη μέρα από την επίσκεψή σας στο ιατρείο μας.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση!

Έλεγχοι Υπερήχων

Διαγνωστικοί Έλεγχοι

Υπερηχογράφημα Ανάπτυξης - Doppler - Υπερηχογράφημα 3ου Τριμήνου

Αυτό το υπερηχογράφημα γίνεται συνήθως την 29 - 32η εβδομάδα της εγκυμοσύνης.

Στόχο έχει να προσδιορίσει την ανάπτυξη και την υγεία του εμβρύου.

Αυτό επιτυγχάνεται με:

  • την εκτίμηση του βάρους του (βιομετρία εμβρύου),
  • την εξέταση των κινήσεων του,
  • την αξιολόγηση της θέσης του πλακούντα και την εμφάνιση του,
  • τη μέτρηση της ποσότητας του αμνιακού υγρού και
  • την εκτίμηση της ροής του αίματος στα αγγεία του ομφάλιου λώρου (ομφαλική αρτηρία) και του εμβρύου (μέση εγκεφαλική αρτηρία και φλεβώδης πόρος) με τη χρήση έγχρωμης υπερηχογραφίας (Doppler). Επιπλέον εκτιμάται η ροή του αίματος και στις μητριαίες αρτηρίες της μητέρας, που αποτελούν τα κυριότερα αγγεία για την επαρκή παροχή οξυγόνου και θρεπτικών ουσιών στον πλακούντα και κατ’επέκταση στο έμβρυο.

Σκοπός είναι η αναγνώριση των εμβρύων εκείνων τα οποία υπολείπονται της φυσιολογικής ανάπτυξής τους και ως εκ τούτου βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο. Σε περίπτωση παθολογικών ευρημάτων η κύηση τίθεται πλέον σε στενότερη παρακολούθηση προκειμένου να αποφασιστεί ο καταλληλότερος χρόνος για την περάτωσή της.