Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη: 9:00 - 21:00, Τρίτη, Παρασκευή: 9:00 - 18:00, Σάββατο 10:00 - 14:00

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και ειδικότερα της ευαίσθητης ομάδας των εγκύων που προσέρχονται για τον απαραίτητο προγεννητικό έλεγχο στο Κέντρο Εμβρυομητρικής Ιατρικής, παρακαλείσθε θερμά για τις επόμενες δύο εβδομάδες στα ραντεβού σας με τους Ιατρούς του Κέντρου μας, να προσέρχεστε με έναν μόνο συνοδό και χωρίς τη συνοδεία μικρών παιδιών.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση!

Έλεγχοι Υπερήχων

Διαγνωστικοί Έλεγχοι

Υπερηχογράφημα Αρχόμενης Κύησης

Το πρώτο υπερηχογράφημα γίνεται λίγες εβδομάδες μετά τη διάγνωση της εγκυμοσύνης (περίπου 5-10 εβδομάδες μετά την τελευταία έμμηνο ρύση) προκειμένου να διαπιστωθεί η βιωσιμότητα του εμβρύου, να γίνει προσδιορισμός ή και διόρθωση της ηλικίας της κύησης (σε περιπτώσεις με ασταθή ή ανώμαλο κύκλο, ανωοθυλακιορρηκτικούς κύκλους κ.τ.λ.), να ελεγχθεί η καρδιακή του λειτουργία, να διαγνωσθεί έγκαιρα πιθανή πολύδυμη ή έκτοπη κύηση (κύηση εκτός της ενδομήτριας κοιλότητας).

Η μεγαλύτερη διαγνωστική απόδοση παρατηρείται όταν το υπερηχογράφημα της αρχόμενης κύησης γίνεται σε συνδυασμό με τη γνώση του ιστορικού της ασθενούς, την κλινική εξέταση και με εργαστηριακές εξετάσεις που έχουν γίνει μέχρι εκείνη τη στιγμή, ειδικά μέτρηση της β-ανθρώπινης χοριακής γοναδοτροπίνης (β-HCG) του ορού και της προγεστερόνης.

Λεπτομερέστερη απεικόνιση επιτυγχάνεται με τη χρήση διακολπικού υπερηχογραφήματος, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε απεικόνιση και επιβεβαίωση της καρδιακής λειτουργίας του εμβρύου κατά μια βδομάδα νωρίτερα από ότι το διακοιλιακό υπερηχογράφημα. Η εμβρυική καρδιακή δραστηριότητα είναι σχεδόν πάντα ορατή όταν το κεφαλουραίο μήκος του εμβρύου είναι 5mm, περίπου δηλαδή κατά την 6η εβδομάδα κύησης.

  •  
    Κόστος Ελέγχου

    Το κόστος του συγκεκριμένου ελέγχου ανέρχεται στα 50€.