Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη: 9:00 - 20:30, Τρίτη, Παρασκευή: 9:00 - 18:00

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρακαλείσθε να προσέρχεστε στο Κέντρο Εμβρυομητρικής Ιατρικής τηρώντας τις οδηγίες πρόληψης του Ε.Ο.Δ.Υ. για τον Covid 19, που ισχύουν για όλους τους εσωτερικούς χώρους.

Η χρήση μάσκας κρίνεται απαραίτητη, τόσο από τις εγκύους όσο και από το άτομο που θα συνοδεύει την έγκυο, κατά την επίσκεψή της στο Κέντρο.

Φορέστε μάσκα, προστατεύστε την υγεία σας και την υγεία των συνανθρώπων σας.

Έλεγχοι Υπερήχων

Διαγνωστικοί Έλεγχοι

Υπερηχογράφημα Αρχόμενης Κύησης

Το πρώτο υπερηχογράφημα γίνεται λίγες εβδομάδες μετά τη διάγνωση της εγκυμοσύνης (περίπου 5-10 εβδομάδες μετά την τελευταία έμμηνο ρύση) προκειμένου να διαπιστωθεί η βιωσιμότητα του εμβρύου, να γίνει προσδιορισμός ή και διόρθωση της ηλικίας της κύησης (σε περιπτώσεις με ασταθή ή ανώμαλο κύκλο, ανωοθυλακιορρηκτικούς κύκλους κ.τ.λ.), να ελεγχθεί η καρδιακή του λειτουργία, να διαγνωσθεί έγκαιρα πιθανή πολύδυμη ή έκτοπη κύηση (κύηση εκτός της ενδομήτριας κοιλότητας).

Η μεγαλύτερη διαγνωστική απόδοση παρατηρείται όταν το υπερηχογράφημα της αρχόμενης κύησης γίνεται σε συνδυασμό με τη γνώση του ιστορικού της ασθενούς, την κλινική εξέταση και με εργαστηριακές εξετάσεις που έχουν γίνει μέχρι εκείνη τη στιγμή, ειδικά μέτρηση της β-ανθρώπινης χοριακής γοναδοτροπίνης (β-HCG) του ορού και της προγεστερόνης.

Λεπτομερέστερη απεικόνιση επιτυγχάνεται με τη χρήση διακολπικού υπερηχογραφήματος, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε απεικόνιση και επιβεβαίωση της καρδιακής λειτουργίας του εμβρύου κατά μια βδομάδα νωρίτερα από ότι το διακοιλιακό υπερηχογράφημα. Η εμβρυική καρδιακή δραστηριότητα είναι σχεδόν πάντα ορατή όταν το κεφαλουραίο μήκος του εμβρύου είναι 5mm, περίπου δηλαδή κατά την 6η εβδομάδα κύησης.

  •  
    Κόστος Ελέγχου

    Το κόστος του συγκεκριμένου ελέγχου ανέρχεται στα 50€.