Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη: 9:00 - 20:30, Τρίτη, Παρασκευή: 9:00 - 18:00

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και ειδικότερα της ευαίσθητης ομάδας των εγκύων που προσέρχονται για τον απαραίτητο προγεννητικό έλεγχο στην Εμβρυομητρική και Ιατρική της Γυναίκας, παρακαλείσθε θερμά στα ραντεβού σας με τους Ιατρούς μας, να προσέρχεστε με έναν μόνο συνοδό και χωρίς τη συνοδεία μικρών παιδιών. Ο συνοδός σας θα πρέπει εάν έχει νοσήσει ή εμβολιαστεί να έχει μαζί του το αντίστοιχο πιστοποιητικό, στην περίπτωση που ο συνοδός σας είναι ανεμβολίαστος θα πρέπει να έχει υποβληθεί σε rapid test την προηγούμενη μέρα από την επίσκεψή σας στο ιατρείο μας.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση!

Έλεγχοι Υπερήχων

Διαγνωστικοί Έλεγχοι

Υπερηχογράφημα Αρχόμενης Κύησης

Το πρώτο υπερηχογράφημα γίνεται λίγες εβδομάδες μετά τη διάγνωση της εγκυμοσύνης (περίπου 5-10 εβδομάδες μετά την τελευταία έμμηνο ρύση) προκειμένου να διαπιστωθεί η βιωσιμότητα του εμβρύου, να γίνει προσδιορισμός ή και διόρθωση της ηλικίας της κύησης (σε περιπτώσεις με ασταθή ή ανώμαλο κύκλο, ανωοθυλακιορρηκτικούς κύκλους κ.τ.λ.), να ελεγχθεί η καρδιακή του λειτουργία, να διαγνωσθεί έγκαιρα πιθανή πολύδυμη ή έκτοπη κύηση (κύηση εκτός της ενδομήτριας κοιλότητας).

Η μεγαλύτερη διαγνωστική απόδοση παρατηρείται όταν το υπερηχογράφημα της αρχόμενης κύησης γίνεται σε συνδυασμό με τη γνώση του ιστορικού της ασθενούς, την κλινική εξέταση και με εργαστηριακές εξετάσεις που έχουν γίνει μέχρι εκείνη τη στιγμή, ειδικά μέτρηση της β-ανθρώπινης χοριακής γοναδοτροπίνης (β-HCG) του ορού και της προγεστερόνης.

Λεπτομερέστερη απεικόνιση επιτυγχάνεται με τη χρήση διακολπικού υπερηχογραφήματος, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε απεικόνιση και επιβεβαίωση της καρδιακής λειτουργίας του εμβρύου κατά μια βδομάδα νωρίτερα από ότι το διακοιλιακό υπερηχογράφημα. Η εμβρυική καρδιακή δραστηριότητα είναι σχεδόν πάντα ορατή όταν το κεφαλουραίο μήκος του εμβρύου είναι 5mm, περίπου δηλαδή κατά την 6η εβδομάδα κύησης.