Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη: 9:00 - 21:00, Τρίτη, Παρασκευή: 9:00 - 18:00, Σάββατο 10:00 - 14:00

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και ειδικότερα της ευαίσθητης ομάδας των εγκύων που προσέρχονται για τον απαραίτητο προγεννητικό έλεγχο στο Κέντρο Εμβρυομητρικής Ιατρικής, παρακαλείσθε θερμά για τις επόμενες δύο εβδομάδες στα ραντεβού σας με τους Ιατρούς του Κέντρου μας, να προσέρχεστε με έναν μόνο συνοδό και χωρίς τη συνοδεία μικρών παιδιών.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση!

Έλεγχοι Υπερήχων

Διαγνωστικοί Έλεγχοι

Έλεγχος Τραχήλου

Η εξέταση αυτή είναι μια διακολπική σάρωση για τη μέτρηση του μήκους του τραχήλου και την εκτίμηση του κινδύνου για πρόωρο τοκετό.

Η εξέταση αυτή διεξάγεται συνήθως κατά το χρόνο του υπερηχογραφήματος 2ου τριμήνου, αλλά σε γυναίκες με ιστορικό προηγούμενου πρόωρου τοκετού μπορεί να είναι απαραίτητο να εκτελέσει μια σειρά υπερηχογραφημάτων ξεκινώντας από τις 16 εβδομάδες.

Συνιστάται σε γυναίκες

  • με υψηλό κίνδυνο για πρόωρο τοκετό,
  • με προηγούμενο πρόωρο τοκετό,
  • με ανωμαλίες της μήτρας ή του τραχήλου της μήτρας
  • με προηγούμενη χειρουργική επέμβαση στον τράχηλο (κωνοειδείς εκτομές κ.α.)

Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης και εφόσον η κύηση κριθεί ως υψηλού κινδύνου για πρόωρο τοκετό, γίνονται προσπάθειες για την πρόληψή του με φαρμακευτική αγωγή (ενδοκολπική χορήγηση δισκίων προγεστερόνης), χειρουργική αγωγή (περίδεση τραχήλου) ή ενδοκολπική τοποθέτηση ειδικού πεσσού από σιλικόνη.

  •  
    Κόστος Ελέγχου

    Το κόστος του συγκεκριμένου ελέγχου ανέρχεται στα 30€.