Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη: 9:00 - 21:00, Τρίτη, Παρασκευή: 9:00 - 18:00, Σάββατο 10:00 - 14:00

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρακαλείσθε να προσέρχεστε στο Κέντρο Εμβρυομητρικής Ιατρικής τηρώντας τις οδηγίες πρόληψης του Ε.Ο.Δ.Υ. για τον Covid 19, που ισχύουν για όλους τους εσωτερικούς χώρους.

Η χρήση μάσκας κρίνεται απαραίτητη, τόσο από τις εγκύους όσο και από το άτομο που θα συνοδεύει την έγκυο, κατά την επίσκεψή της στο Κέντρο.

Φορέστε μάσκα, προστατεύστε την υγεία σας και την υγεία των συνανθρώπων σας.

Έλεγχοι Υπερήχων

Διαγνωστικοί Έλεγχοι

Υπερηχοκαρδιογραφία Εμβρύου

Η εμβρυϊκή υπερηχοκαρδιογραφία είναι η υπερηχογραφική εξέταση της καρδιάς του εμβρύου για την προγεννητική διάγνωση συγγενών καρδιοπαθειών. Με τον όρο συγγενείς καρδιοπάθειες αναφερόμαστε σε ανωμαλίες στην κατασκευή της καρδιάς που υπάρχουν ήδη όταν γεννιέται το παιδί. Μείζονες (σοβαρές) συγγενείς καρδιοπάθειες ονομάζονται γενικά αυτές που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία του παιδιού και απαιτούν χειρουργική διόρθωση στον πρώτο χρόνο της ζωής του. Η συχνότητα των σοβαρών συγγενών καρδιοπαθειών στον γενικό πληθυσμό είναι περίπου 1:120 με 1:200 παιδιά.

Η εξέταση αυτή γίνεται κατά τη διάρκεια της εξέτασης του 1ου τριμήνου (11-13 εβδομάδες), του 2ου τριμήνου (20-24 εβδομάδες) και του 3ου τριμήνου (30-34 εβδομάδες). Στους ελέγχους αυτούς εξετάζεται συστηματικά η ανατομία της καρδιάς του εμβρύου καθώς και η σωστή έκφυση και σύνδεση των μεγάλων αιμοφόρων αγγείων τα οποία ξεκινούν από την καρδιά.

Γυναίκες που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη ή λαμβάνουν συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή (π.χ. αντιεπιληπτικά) ή έχουν προηγούμενο παιδί με συγγενή καρδιοπάθεια ή πάσχουν οι ίδιες από κάποια μορφή συγγενούς καρδιοπάθειας, βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο να αποκτήσουν παιδί με συγγενή καρδιοπάθεια. Ωστόσο, από τα παιδιά με καρδιακή νόσο μόνο το 10% περίπου έχουν κάποιον παράγοντα κινδύνου στο ιστορικό τους.

  •  
    Κόστος Ελέγχου

    Μονήρης Κύηση: Το κόστος ανέρχεται στα 120€.

    Δίδυμος Κύηση: Το κόστος ανέρχεται στα 150€.