Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη: 9:00 - 20:30, Τρίτη, Παρασκευή: 9:00 - 18:00

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και ειδικότερα της ευαίσθητης ομάδας των εγκύων που προσέρχονται για τον απαραίτητο προγεννητικό έλεγχο στην Εμβρυομητρική και Ιατρική της Γυναίκας, παρακαλείσθε θερμά στα ραντεβού σας με τους Ιατρούς μας, να προσέρχεστε με έναν μόνο συνοδό και χωρίς τη συνοδεία μικρών παιδιών. Ο συνοδός σας θα πρέπει εάν έχει νοσήσει ή εμβολιαστεί να έχει μαζί του το αντίστοιχο πιστοποιητικό, στην περίπτωση που ο συνοδός σας είναι ανεμβολίαστος θα πρέπει να έχει υποβληθεί σε rapid test την προηγούμενη μέρα από την επίσκεψή σας στο ιατρείο μας.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση!

Έλεγχοι Υπερήχων

Διαγνωστικοί Έλεγχοι

Υπερηχοκαρδιογραφία Εμβρύου

Η εμβρυϊκή υπερηχοκαρδιογραφία είναι η υπερηχογραφική εξέταση της καρδιάς του εμβρύου για την προγεννητική διάγνωση συγγενών καρδιοπαθειών. Με τον όρο συγγενείς καρδιοπάθειες αναφερόμαστε σε ανωμαλίες στην κατασκευή της καρδιάς που υπάρχουν ήδη όταν γεννιέται το παιδί. Μείζονες (σοβαρές) συγγενείς καρδιοπάθειες ονομάζονται γενικά αυτές που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία του παιδιού και απαιτούν χειρουργική διόρθωση στον πρώτο χρόνο της ζωής του. Η συχνότητα των σοβαρών συγγενών καρδιοπαθειών στον γενικό πληθυσμό είναι περίπου 1:120 με 1:200 παιδιά.

Η εξέταση αυτή γίνεται κατά τη διάρκεια της εξέτασης του 1ου τριμήνου (11-13 εβδομάδες), του 2ου τριμήνου (20-24 εβδομάδες) και του 3ου τριμήνου (30-34 εβδομάδες). Στους ελέγχους αυτούς εξετάζεται συστηματικά η ανατομία της καρδιάς του εμβρύου καθώς και η σωστή έκφυση και σύνδεση των μεγάλων αιμοφόρων αγγείων τα οποία ξεκινούν από την καρδιά.

Γυναίκες που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη ή λαμβάνουν συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή (π.χ. αντιεπιληπτικά) ή έχουν προηγούμενο παιδί με συγγενή καρδιοπάθεια ή πάσχουν οι ίδιες από κάποια μορφή συγγενούς καρδιοπάθειας, βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο να αποκτήσουν παιδί με συγγενή καρδιοπάθεια. Ωστόσο, από τα παιδιά με καρδιακή νόσο μόνο το 10% περίπου έχουν κάποιον παράγοντα κινδύνου στο ιστορικό τους.