Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη: 9:00 - 20:30, Τρίτη, Παρασκευή: 9:00 - 18:00

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και ειδικότερα της ευαίσθητης ομάδας των εγκύων που προσέρχονται για τον απαραίτητο προγεννητικό έλεγχο στην Εμβρυομητρική και Ιατρική της Γυναίκας, παρακαλείσθε θερμά στα ραντεβού σας με τους Ιατρούς μας, να προσέρχεστε με έναν μόνο συνοδό και χωρίς τη συνοδεία μικρών παιδιών. Ο συνοδός σας θα πρέπει εάν έχει νοσήσει ή εμβολιαστεί να έχει μαζί του το αντίστοιχο πιστοποιητικό, στην περίπτωση που ο συνοδός σας είναι ανεμβολίαστος θα πρέπει να έχει υποβληθεί σε rapid test την προηγούμενη μέρα από την επίσκεψή σας στο ιατρείο μας.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση!

Έλεγχοι Υπερήχων

Διαγνωστικοί Έλεγχοι

Έλεγχος Ανατομικών Ανωμαλιών - Υπερηχογράφημα 2ου Τριμήνου

Πραγματοποιείται μεταξύ 20ης και 24ης εβδομάδας κύησης και πρόκειται για μια ιδιαιτέρως λεπτομερή υπερηχογραφική εξέταση του εμβρύου που ελέγχει την ανατομία και την ανάπτυξη του εμβρύου. Κατά τη διάρκεια του υπερηχογραφήματος εξετάζεται κάθε τμήμα του σώματος του εμβρύου, προσδιορίζεται η θέση του πλακούντα, εκτιμάται η ποσότητα του αμνιακού υγρού, και μετράται η ανάπτυξη του εμβρύου.

Ιδιαίτερη προσοχή δίδεται στον εγκέφαλο, το πρόσωπο, την σπονδυλική στήλη, την καρδιά, το στομάχι, το έντερο, τους νεφρούς και τα άκρα.

Εάν ανιχνευθούν ανωμαλίες, η σημασία των ευρημάτων συζητείται εκτενώς με τον Ιατρό κ. Βασίλη Παπαδόπουλο  (Αναπληρωτή Καθηγητή Μαιευτικής – Γυναικολογίας,  Εμβρυομητρικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών).