Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη: 9:00 - 20:30, Τρίτη, Παρασκευή: 9:00 - 18:00

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρακαλείσθε να προσέρχεστε στο Κέντρο Εμβρυομητρικής Ιατρικής τηρώντας τις οδηγίες πρόληψης του Ε.Ο.Δ.Υ. για τον Covid 19, που ισχύουν για όλους τους εσωτερικούς χώρους.

Η χρήση μάσκας κρίνεται απαραίτητη, τόσο από τις εγκύους όσο και από το άτομο που θα συνοδεύει την έγκυο, κατά την επίσκεψή της στο Κέντρο.

Φορέστε μάσκα, προστατεύστε την υγεία σας και την υγεία των συνανθρώπων σας.

Επεμβατικές Μέθοδοι

Διαγνωστικοί Έλεγχοι

Αμνιοπαρακέντηση

Κατά την αμνιοκέντηση, ένα δείγμα αμνιακού υγρού από τη μήτρα, που περιβάλλει το αναπτυσσόμενο έμβρυο λαμβάνεται χρησιμοποιώντας μια λεπτή βελόνα. Αυτό το υγρό περιέχει κύτταρα που έχουν πέσει από το δέρμα, καθώς επίσης και από τις εκκρίσεις του εμβρύου. Αυτά τα κύτταρα περιέχουν γενετικό υλικό του μωρού (χρωμοσώματα).

Τα τεστ που διεξάγονται στο αμνιακό υγρό γίνονται στο εργαστήριο για να εξεταστούν τα χρωμοσώματα του μωρού και να δούμε αν έχει σύνδρομο Down ή άλλες χρωμοσωμικές ή γενετικές παθήσεις.

Ο κίνδυνος αποβολής εξαιτίας της επέμβασης της αμνιοπαρακέντησης είναι περίπου 0,5% πάνω από το στατιστικό όριο αποβολών για την ηλικία κύησης, και είναι ο ίδιος με τον κίνδυνο από τη βιοψία τροφοβλάστη. Εάν επρόκειτο να αποβάλλετε λόγω της επέμβασης, αυτό θα συμβεί μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες.

Το παραπάνω διαγνωστικό τεστ αποτελεί επεμβατική διαδικασία και συνοδεύεται με ένα κίνδυνο αποβολής της τάξης του 0,5-1%.

Εναπόκειται σε εσάς και το σύντροφό σας  να αποφασίσετε για το εάν ο κίνδυνος το έμβρυο να  έχει χρωμοσωμικές ανωμαλίες είναι αρκετά υψηλός ώστε να δικαιολογεί την ανάληψη του ρίσκου της πραγματοποίησης μιας επεμβατικής μεθόδου διάγνωσης.

Σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία, μια επεμβατική διαγνωστική εξέταση συνήθως προσφέρεται εφόσον η πιθανότητα για το σύνδρομο Down ή για κάποια άλλη συνήθη χρωμοσωμική ανωμαλία είναι 1 στα 300 ή μεγαλύτερη.

  •  
    Κόστος Ελέγχου

    Μονήρης Κύηση: Το κόστος ανέρχεται στα 150€.

    Δίδυμος Κύηση: Το κόστος ανέρχεται στα 180€.