Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη: 9:00 - 20:30, Τρίτη, Παρασκευή: 9:00 - 18:00

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και ειδικότερα της ευαίσθητης ομάδας των εγκύων που προσέρχονται για τον απαραίτητο προγεννητικό έλεγχο στην Εμβρυομητρική και Ιατρική της Γυναίκας, παρακαλείσθε θερμά στα ραντεβού σας με τους Ιατρούς μας, να προσέρχεστε με έναν μόνο συνοδό και χωρίς τη συνοδεία μικρών παιδιών. Ο συνοδός σας θα πρέπει εάν έχει νοσήσει ή εμβολιαστεί να έχει μαζί του το αντίστοιχο πιστοποιητικό, στην περίπτωση που ο συνοδός σας είναι ανεμβολίαστος θα πρέπει να έχει υποβληθεί σε rapid test την προηγούμενη μέρα από την επίσκεψή σας στο ιατρείο μας.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση!

Ημερολόγιο Προγεννητικού Ελέγχου

Προγεννητικός Έλεγχος

Εβδομάδα 29-33: Υπερηχογράφημα 3ου τριμήνου (Doppler)

Πρόκειται για υπερηχογραφικό έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθούν: α. η επαρκής (κανονική) ανάπτυξη του εμβρύου, β. να ελεγχθεί η ροή του αίματος απο τη μητέρα προς τη μήτρα και τον πλακούντα 9μητριαίες αρτηρίες), απο τον πλακούντα προς το έμβρυο (ομφαλική αρτηρία) καθώς επίσης και η εμβρυϊκή κυκλοφορία (μέση εγκεφαλική αρτηρία και φλεβώδης πόρος).

Η καλή λειτουργία του πλακούντα εξασφαλίζει την καλή ανάπτυξη του εμβρύου. Αν διαπιστωθεί κάποιος βαθμός ανεπάρκειας του πλακούντα, τότε η κύηση πρέπει να παρακολουθείται πιο στενά. Επανελέγχονται επίσης ορισμένα στοιχεία της ανατομίας του εμβρύου (καρδιά, εγκέφαλος, νεφροί, σπονδυλική στήλη) για ανατομικές ανωμαλίες που είτε δεν μπορούσαν να διαγνωσθούν στο Υ/Η 2ου τριμήνου, ή εμφανίσθηκαν αργότερα στην κύηση).

Επανάληψη των εξετάσεων:

  • Γενική αίματος
  • Βιοχημικές εξετάσεις
  • Γενική ούρων και καλλιέργεια ούρων
  • Ορολογικές εξετάσεις

Από την 32η εβδομάδα και μετά, είναι καλό να παρακολουθήσετε μαθήματα προετοιμασίας τοκετού, εφόσον το επιθυμείτε.