Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη: 9:00 - 21:00, Τρίτη, Παρασκευή: 9:00 - 18:00, Σάββατο 10:00 - 14:00

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρακαλείσθε να προσέρχεστε στο Κέντρο Εμβρυομητρικής Ιατρικής τηρώντας τις οδηγίες πρόληψης του Ε.Ο.Δ.Υ. για τον Covid 19, που ισχύουν για όλους τους εσωτερικούς χώρους.

Η χρήση μάσκας κρίνεται απαραίτητη, τόσο από τις εγκύους όσο και από το άτομο που θα συνοδεύει την έγκυο, κατά την επίσκεψή της στο Κέντρο.

Φορέστε μάσκα, προστατεύστε την υγεία σας και την υγεία των συνανθρώπων σας.

Ημερολόγιο Προγεννητικού Ελέγχου

Προγεννητικός Έλεγχος

Εβδομάδα 29-33: Υπερηχογράφημα 3ου τριμήνου (Doppler)

Πρόκειται για υπερηχογραφικό έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθούν: α. η επαρκής (κανονική) ανάπτυξη του εμβρύου, β. να ελεγχθεί η ροή του αίματος απο τη μητέρα προς τη μήτρα και τον πλακούντα 9μητριαίες αρτηρίες), απο τον πλακούντα προς το έμβρυο (ομφαλική αρτηρία) καθώς επίσης και η εμβρυϊκή κυκλοφορία (μέση εγκεφαλική αρτηρία και φλεβώδης πόρος).

Η καλή λειτουργία του πλακούντα εξασφαλίζει την καλή ανάπτυξη του εμβρύου. Αν διαπιστωθεί κάποιος βαθμός ανεπάρκειας του πλακούντα, τότε η κύηση πρέπει να παρακολουθείται πιο στενά. Επανελέγχονται επίσης ορισμένα στοιχεία της ανατομίας του εμβρύου (καρδιά, εγκέφαλος, νεφροί, σπονδυλική στήλη) για ανατομικές ανωμαλίες που είτε δεν μπορούσαν να διαγνωσθούν στο Υ/Η 2ου τριμήνου, ή εμφανίσθηκαν αργότερα στην κύηση).

Επανάληψη των εξετάσεων:

  • Γενική αίματος
  • Βιοχημικές εξετάσεις
  • Γενική ούρων και καλλιέργεια ούρων
  • Ορολογικές εξετάσεις

Από την 32η εβδομάδα και μετά, είναι καλό να παρακολουθήσετε μαθήματα προετοιμασίας τοκετού, εφόσον το επιθυμείτε.