Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη: 9:00 - 20:30, Τρίτη, Παρασκευή: 9:00 - 18:00

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και ειδικότερα της ευαίσθητης ομάδας των εγκύων που προσέρχονται για τον απαραίτητο προγεννητικό έλεγχο στην Εμβρυομητρική και Ιατρική της Γυναίκας, παρακαλείσθε θερμά στα ραντεβού σας με τους Ιατρούς μας, να προσέρχεστε με έναν μόνο συνοδό και χωρίς τη συνοδεία μικρών παιδιών. Ο συνοδός σας θα πρέπει εάν έχει νοσήσει ή εμβολιαστεί να έχει μαζί του το αντίστοιχο πιστοποιητικό, στην περίπτωση που ο συνοδός σας είναι ανεμβολίαστος θα πρέπει να έχει υποβληθεί σε rapid test την προηγούμενη μέρα από την επίσκεψή σας στο ιατρείο μας.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση!

Ημερολόγιο Προγεννητικού Ελέγχου

Προγεννητικός Έλεγχος

Εβδομάδα 20-24: Yπερηχογράφημα β’ επιπέδου

Είναι το διάστημα στο οποίο θα κάνετε το υπερηχογράφημα β’ επιπέδου. Είναι μια πολύ βασική και σημαντική εξέταση του εμβρύου που γίνεται από  ειδικό εμβρυομητρικό (μπορείτε να δείτε εδώ λίστα με τους πιστοποιημένους γιατρούς στην Ελλάδα από τον FMF και ελέγχει με μεγάλη λεπτομέρεια την ανάπτυξη του μωρού σας.

Επιπλέον γίνεται ελεγχος του μήκους του τραχήλου της μήτρας με κολπικό υπερηχογράφημα. Μειωμένο μήκος τραχήλου («ανεπάρκεια») σχετίζεται με αυξημένη πιθανότητα για πρόωρο τοκετό. Στις περίπτωσεις αυτές ο γιατρός θα προτείνει σειρά μέτρων ώστε νε μειωθούν οι πιθανότητες.