Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη: 9:00 - 20:30, Τρίτη, Παρασκευή: 9:00 - 18:00

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και ειδικότερα της ευαίσθητης ομάδας των εγκύων που προσέρχονται για τον απαραίτητο προγεννητικό έλεγχο στην Εμβρυομητρική και Ιατρική της Γυναίκας, παρακαλείσθε θερμά στα ραντεβού σας με τους Ιατρούς μας, να προσέρχεστε με έναν μόνο συνοδό και χωρίς τη συνοδεία μικρών παιδιών. Ο συνοδός σας θα πρέπει εάν έχει νοσήσει ή εμβολιαστεί να έχει μαζί του το αντίστοιχο πιστοποιητικό, στην περίπτωση που ο συνοδός σας είναι ανεμβολίαστος θα πρέπει να έχει υποβληθεί σε rapid test την προηγούμενη μέρα από την επίσκεψή σας στο ιατρείο μας.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση!

Ενδιαφέροντα Άρθρα

Ενημέρωση σε σχέση με τον προγεννητικό έλεγχο και όχι μόνο...

Διεθνής Ημέρα Μαιών, η σημερινή!

Διεθνής Ημέρα Μαιών, η σημερινή!

Με πρωτοβουλία της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Μαιών, η 5η Μαΐου καθιερώθηκε από το 1991, ως η μέρα προς τιμήν των Μαιών.

Ο ρόλος της μαίας είναι να παρέχει βοήθεια σε οποιαδήποτε γυναίκα να γεννήσει το παιδί της, προσφέροντας στην επίτοκο ένα ήρεμο περιβάλλον ώστε να συμμετάσχει ενεργά στη γέννηση του παιδιού της.

Είναι ένας ρόλος υποστηρικτικός και καθοδηγητικός και η μαία οφείλει να στηρίζει ψυχολογικά τη σχέση μητέρας και νεογνού, καθώς εκείνη εξελίσσεται μέσω διαδικασιών όπως ο τοκετός και ο θηλασμός, προσφέροντας ολιστική φροντίδα και στους δύο τους.

Στα καθήκοντά τους μεταξύ άλλων είναι:

  • Να παρέχουν πληροφορίες και συμβουλές οικογενειακού προγραμματισμού στις οικογένειες που περιμένουν μωρά και να προετοιμάζουν τους γονείς για τον τοκετό.
  • Κατά τη διάρκεια του τοκετού οφείλουν να παρακολουθούν το έμβρυο με τα κατάλληλα κλινικά και τεχνικά μέσα καθώς και να φροντίζουν την επίτοκο και να τη βοηθούν σε ότι χρειάζεται.
  • Να αναγνωρίζουν τα προειδοποιητικά σημάδια οποιασδήποτε παθολογίας είτε της επιτόκου είτε του εμβρύου και να ζητούν την παρέμβαση του γιατρού με τον οποίο και θα συνεργαστούν σε περίπτωση μαιευτικής επέμβασης.
  • Να προάγουν το μητρικό θηλασμό και να υποστηρίζουν τις μητέρες κατ’ οίκον μετά τον τοκετό.


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαίες λαμβάνουν τετραετή Πανεπιστημιακή εκπαίδευση από τα τμήματα Μαιευτικής σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πτολεμαΐδα, προκειμένου να επιτελούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το σημαντικότατο λειτούργημά τους.