Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη: 9:00 - 20:30, Τρίτη, Παρασκευή: 9:00 - 18:00

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και ειδικότερα της ευαίσθητης ομάδας των εγκύων που προσέρχονται για τον απαραίτητο προγεννητικό έλεγχο στην Εμβρυομητρική και Ιατρική της Γυναίκας, παρακαλείσθε θερμά στα ραντεβού σας με τους Ιατρούς μας, να προσέρχεστε με έναν μόνο συνοδό και χωρίς τη συνοδεία μικρών παιδιών. Ο συνοδός σας θα πρέπει εάν έχει νοσήσει ή εμβολιαστεί να έχει μαζί του το αντίστοιχο πιστοποιητικό, στην περίπτωση που ο συνοδός σας είναι ανεμβολίαστος θα πρέπει να έχει υποβληθεί σε rapid test την προηγούμενη μέρα από την επίσκεψή σας στο ιατρείο μας.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση!

Ενδιαφέροντα Άρθρα

Ενημέρωση σε σχέση με τον προγεννητικό έλεγχο και όχι μόνο...

Μπάνιο νεογέννητου-συμβουλές

Το μπάνιο του μωρού είναι για τους νέους γονείς μια αρκετά αγχωτική διαδικασία καθώς το να προσπαθεί κανείς να πλύνει ένα μικρό πλασματάκι που γλιστράει και κλαίει είναι κάτι που χρειάζεται ηρεμία και φυσικά εξάσκηση.

Οπότε ηρεμήστε και η δική σας γαλήνη θα περάσει και στο μικρό σας αγγελούδι που σιγά σιγά θα αρχίσει να απολαμβάνει το χλιαρό νερό και σε λίγο καιρό θα λατρεύει το πλατσούρισμα. Άλλωστε το μπάνιο και ειδικά το βραδινό χαλαρώνει ιδιαίτερα τα βρέφη και ο ύπνος που ακολουθεί σύντομα είναι «γλυκός».

Προσοχή αυξημένη χρειάζεται το μπάνιο όταν δεν έχει «πέσει» από το νεογέννητο ο ομφάλιος λώρος του και οι κινήσεις που θα γίνονται πρέπει να αποσκοπούν στο να καθαρίσουν και όχι να πληγώσουν το μωρό.

Όταν «πέσει» πια ο ομφάλιος λώρος, το μωρό σας είναι έτοιμο να απολαύσει το μπάνιο του και καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε μία πετσέτα στην επιφάνεια της λεκάνης, για να γίνει πιο απαλή.

Καλό θα ήταν να υπάρχει και κάποιος άλλος μαζί σας για να σας βοηθήσει να κρατάτε το μωρό σας γιατί θα γλιστράει. Θα πρέπει να στηρίζετε το κεφάλι και την πλάτη του μωρού, καθώς το πλένετε. Θα χρειαστείτε μόνο πέντε εκατοστά χλιαρού νερού για να κάνετε σωστά μπάνιο στο μωρό σας ενώ τα πρώτα μπάνια του δε χρειάζεται να είναι μεγάλα σε διάρκεια.

Εκτός από το βραδινό μπάνιο που ηρεμεί το μωρό σας και το κρατά καθαρό,  θα πρέπει να είναι πάντα περιποιημένη και η περιοχή της πάνας του και φυσικά τα χεράκια και το πρόσωπό του.

Για το μπάνιο του μωρού σας θα χρειαστείτε:

  • Μία μεγάλη πετσέτα
  • Ένα απαλό πετσετάκι πλυσίματος ή σφουγγάρι
  • Παιδικό σαπούνι ή αφρόλουτρο και τέλος
  • Μία βούρτσα μαλλιών για μωρά.

Δεν γεννιούνται όλα τα μωρά με πολλά μαλλιά, αν όμως το δικό σας έχει πολλά μαλλάκια, λούστε τα με ένα απαλό σαμπουάν για μωρά. 

Μην αναστατωθείτε αν το μωρό σας κλαίει στα πρώτα του μπάνια, απλά η όλη διαδικασία αποτελεί για αυτό μια άγνωστη αίσθηση και γι’ αυτό αντιδρά, ωστόσο το πιθανότερο είναι σε λίγο καιρό να λατρεύει το μπάνιο.