Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη: 9:00 - 20:30, Τρίτη, Παρασκευή: 9:00 - 18:00

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και ειδικότερα της ευαίσθητης ομάδας των εγκύων που προσέρχονται για τον απαραίτητο προγεννητικό έλεγχο στο Κέντρο Εμβρυομητρικής Ιατρικής, παρακαλείσθε θερμά στα ραντεβού σας με τους Ιατρούς του Κέντρου μας, να προσέρχεστε με έναν μόνο συνοδό και χωρίς τη συνοδεία μικρών παιδιών. Ο συνοδός σας θα πρέπει εάν έχει νοσήσει ή εμβολιαστεί να έχει μαζί του το αντίστοιχο πιστοποιητικό, στην περίπτωση που ο συνοδός σας είναι ανεμβολίαστος θα πρέπει να έχει υποβληθεί σε rapid test την προηγούμενη μέρα από την επίσκεψή σας στο Κέντρο μας.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση!

Ενδιαφέροντα Άρθρα

Ενημέρωση σε σχέση με τον προγεννητικό έλεγχο και όχι μόνο...

Ημερα απώλειας βρεφών

Ο Οκτώβρης είναι μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με την νεογνική απώλεια και την απώλεια κύησης.

Είναι αφιερωμένος σε όλα τα αγγελούδια που «χάθηκαν», που έμαθαν να πετάνε, πριν μάθουν να περπατάνε και στις μανούλες που δεν κατάφεραν ν' αποκτήσουν παιδί ή που έχασαν το μωρό τους.

Η νεογνική απώλεια και η απώλεια κύησης υπάρχουν, σίγουρα σε μικρότερο βαθμό απ' ότι παλαιότερα. Όμως υπάρχουν ακόμα και όταν δεν μιλάμε γι' αυτές.

Το συναίσθημα της μητέρας που χάνει το μωρό της είναι δύσκολο να το περιγράψει κανείς με λόγια. Τα όνειρα που έκανε μετά το χαρμόσυνο μήνυμα πως εγκυμονεί, γκρεμίζονται και νιώθει να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της, στην σκέψη πως δεν θα κρατήσει στην αγκαλιά της το αγγελούδι της, όπως μπορούν να το κάνουν άλλες μανούλες που γνωρίζει ή συναντά καθημερινά.

Απελπισμένη, πληγωμένη και θέλοντας να φέρεται «φυσιολογικά» στον περίγυρό της, σαν να μην τρέχει τίποτα, προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της ή για να ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια ή για να ξεπεράσει την τραγική απώλεια που θα την στοιχειώνει για καιρό.

Όλη αυτή η εξαιρετικά δύσκολη περίοδος και το πένθος που νιώθουν αυτές οι γυναίκες, πρέπει να γίνεται γνωστό, να ακούγεται ώστε να ευαισθητοποιηθούν όλοι πάνω σε αυτό. Αυτές όλες οι μανούλες είναι τα «τραγικά πρόσωπα» αυτού του μήνα, που φοράνε τα χρώματα της απώλειας, το γαλάζιο και το ροζ, για να την φωνάξουν και να την επικοινωνήσουν.