Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη: 9:00 - 21:00, Τρίτη, Παρασκευή: 9:00 - 18:00, Σάββατο 10:00 - 14:00

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρακαλείσθε να προσέρχεστε στο Κέντρο Εμβρυομητρικής Ιατρικής τηρώντας τις οδηγίες πρόληψης του Ε.Ο.Δ.Υ. για τον Covid 19, που ισχύουν για όλους τους εσωτερικούς χώρους.

Η χρήση μάσκας κρίνεται απαραίτητη, τόσο από τις εγκύους όσο και από το άτομο που θα συνοδεύει την έγκυο, κατά την επίσκεψή της στο Κέντρο.

Φορέστε μάσκα, προστατεύστε την υγεία σας και την υγεία των συνανθρώπων σας.

Ενδιαφέροντα Άρθρα

Ενημέρωση σε σχέση με τον προγεννητικό έλεγχο και όχι μόνο...

Εγκυμοσύνη και Διαβήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Διαβήτη από το σύλλογο ZΩΗ ΓΛΥΚΙΑ

Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη έχει οριστεί η 14η Νοεμβρίου ,και στα πλαίσια αυτά ,διοργανώθηκαν ποικίλες δράσεις από το Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ»,που είχαν ως στόχο την Ενημέρωση και την Πρόληψη αλλά και την Ευαισθητοποίηση των πολιτών για το Σακχαρώδη Διαβήτη.

Την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2019 , στις 17:30 ,στον συνεδριακό χώρο της Αγοράς Αργύρη ,διεξήχθη ημερίδα με θέμα ΔΙΑΒΗΤΗΣ& ΚΥΗΣΗ, με τη συνεργασία του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «Ζωή Γλυκιά»,της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του Κέντρου Εμβρυομητρικής Ιατρικής Πατρών. Η ημερίδα αυτή ήταν υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ), την στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και του Δήμου Πατρέων.
Φέτος ,το θέμα που έχει δοθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό του Διαβήτη ,IDF, για αυτή τη μέρα είναι η Οικογένεια ,γιαυτό και ο σύλλογος ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ θέλησε να αγγίξει και την ευαίσθητη αυτή πλευρά της γυναίκας που είτε έχει προϋπάρχων διαβήτη και κυοφορεί ή εμφανίζει Διαβήτη κατά την περίοδο της κύησης.
Οι αξιότιμοι ομιλητές ,που πλαισίωσαν την ημερίδα ,ανάλυσαν με κάθε λεπτομέρεια ,όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κανείς για τον Διαβήτη και την Εγκυμοσύνη.
Η προσέλευση του κόσμου ήταν αρκετή .τόσο ώστε να καταλάβουμε ότι υπάρχει ανάγκη για σωστή ενημέρωση και πρόληψη διαφόρων επιπλοκών κατά την κύηση και ειδικά όταν εμφανίζεται ή προϋπάρχει ο Διαβήτης.
Ο σύλλογος θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά,την κα Λουκοπούλου Παρασκευή ,Επιμελήτρια Α΄Παθολογικής Κλινικής Γ.Ν.Π. “Άγιος Ανδρέας”,τον κο .Τσιβεριώτη Κώστα ,Πανεπιστημιακό Υπότροφο Μαιευτικής –Γυναικολογίας Κλινικής Πανεπιστημίου Πατρών ,την κα Κόττικα Ηρώ ,Διαιτολόγο –Διατροφολόγο ,την κα Μανταγού Λητώ ,Παιδοκαρδιολόγο –Εμβρυοκαρδιολόγο,Υπεύθυνη Τμήματος Εμβρυικής Καρδιολογίας Νοσοκομείου «ΜΗΤΕΡΑ»,τον κο Παπαδόπουλο Βασίλειο ,Αναπλ.Καθηγητή Μαιευτικής –Γυναικολογίας και Εμβρυοιατρικής Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών , την πρόεδρο του συλλόγου κα Γούλα Βασιλική ,η οποία μοιράστηκε τη δική της προσωπική εμπειρία για την κύηση έχοντας ήδη Σακχαρώδη Διαβήτη και την δημοσιογράφο κα Σιορώκου Μαρία που συντόνισε την ημερίδα.
Ιδιαίτερη τιμή για τον σύλλογο ήταν η παρουσία του πατήρ Δημήτριου Παπαγεωργίου ,εκπρόσωπο του Σεβαστού Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομου, του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας κου Μπονάνου Χαράλαμπου ,που και στο χαιρετισμό που απέδωσε μας συνεχάρη για τις δράσεις και αναφέρθηκε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τις δράσεις του συλλόγου,της Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών ,κα Μαστοράκου Άννα ,του Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας Παν.Πατρών και Δ/ντης της Μ/Γ Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών ,κ.Αντωνάκη Γιώργου ,του Γ΄Αντιπροέδρου της Ε.Σ.Α.με.Α και Περιφερειακού Συμβούλου ,κ.Χαροκόπου Αντώνη και των εκπροσώπων τον Φορέων και των Συλλόγων Ασθενών της Αχαΐας.

Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου και ημέρα επίσημη γιορτής ,για τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη ,στην Πλατεία Γεωργίου από τις 09:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα ,τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου ,ενημέρωσαν τους πολίτες της Πάτρας με έντυπο υλικό και με διαδραστικά παιχνίδια τα οποία είχαν στηθεί από το πρωί ,από την εταιρεία Νοvo Nordisk Hellas όπου σκοπό είχαν την ομαδικότητα και την ενημέρωση για τον Σακχαρώδη Διαβήτη.
Ο σύλλογος ευχαριστεί πολύ την εταιρεία Νονο Νοrdisk Hellas και τους εκπροσώπους της που ήταν μαζί τους,την κα Καραγιώργου Μαίρη ,τον κο Καλογιαννίδη Βαγγέλη και τον ιατρό της κο Ράπτη Ευκλείδη ,το Δήμο Πατρέων για την παραχώρηση του χώρου της πλατείας , τους εκπροσώπους των συλλόγων Αχαΐας που παρευρέθησαν και το Τμήμα Νοσηλευτικής του Δημόσιου Ι.Ε.Κ Πάτρας που ήρθε ενημερώθηκε και έπαιξε με τα διαδραστικά παιχνίδια.
Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι συμμετείχαν και πολλά μικρά παιδιά με τους γονείς τους ,που ενθουσιάστηκαν παίζοντας αλλά και οι γονείς ενημερώθηκαν για τον Σακχαρώδη Διαβήτη.
Οι δράσεις όμως του συλλόγου έλαβαν χώρα όλο το μήνα Νοέμβριο καθώς και δύο αστικά λεωφορεία από τις αρχές του μήνα και για όλο το μήνα έχουν ενδυθεί με μηνύματα για την πρόληψη και την ενημέρωση του σακχαρώδη διαβήτη και θα τα μεταφέρουν σε κάθε γωνιά της Πάτρας. Επίσης και στα τάμπλετ του Ράδιο Ταξί express Πάτρας όλο το μήνα Νοέμβριο τρέχει spot του συλλόγου με μηνύματα ενημέρωσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη. Για αυτές τις δράσεις ο σύλλογος ευχαριστεί τις εταιρείες Νovo Nordisk Hellas και Hemoglobe Hellas για την χορηγία τους
Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ Πάτρας ,ευχαριστεί όλους και θα είναι παρών όπου του ζητηθεί για να γίνει σωστή ενημέρωση ,πρόληψη και ευαισθητοποίηση για το Σακχαρώδη Διαβήτη.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ.

Πηγή: flashstars.gr