Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη: 9:00 - 20:30, Τρίτη, Παρασκευή: 9:00 - 18:00

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και ειδικότερα της ευαίσθητης ομάδας των εγκύων που προσέρχονται για τον απαραίτητο προγεννητικό έλεγχο στην Εμβρυομητρική και Ιατρική της Γυναίκας, παρακαλείσθε θερμά στα ραντεβού σας με τους Ιατρούς μας, να προσέρχεστε με έναν μόνο συνοδό και χωρίς τη συνοδεία μικρών παιδιών. Ο συνοδός σας θα πρέπει εάν έχει νοσήσει ή εμβολιαστεί να έχει μαζί του το αντίστοιχο πιστοποιητικό, στην περίπτωση που ο συνοδός σας είναι ανεμβολίαστος θα πρέπει να έχει υποβληθεί σε rapid test την προηγούμενη μέρα από την επίσκεψή σας στο ιατρείο μας.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση!

Ενδιαφέροντα Άρθρα

Ενημέρωση σε σχέση με τον προγεννητικό έλεγχο και όχι μόνο...

Διεθνής Ημέρα Μαιών, η σημερινή!

Με πρωτοβουλία της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Μαιών, η 5η Μαΐου καθιερώθηκε από το 1991, ως η μέρα προς τιμήν των Μαιών.

Ο ρόλος της μαίας είναι να παρέχει βοήθεια σε οποιαδήποτε γυναίκα να γεννήσει το παιδί της, προσφέροντας στην επίτοκο ένα ήρεμο περιβάλλον ώστε να συμμετάσχει ενεργά στη γέννηση του παιδιού της.

Είναι ένας ρόλος υποστηρικτικός και καθοδηγητικός και η μαία οφείλει να στηρίζει ψυχολογικά τη σχέση μητέρας και νεογνού, καθώς εκείνη εξελίσσεται μέσω διαδικασιών όπως ο τοκετός και ο θηλασμός, προσφέροντας ολιστική φροντίδα και στους δύο τους.

Περισσότερα...

Η Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων εορτάζεται κάθε χρόνο στις 28 Φεβρουαρίου και βασικός σκοπός της είναι να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί το ευρύτερο κοινό σχετικά με τις Σπάνιες Παθήσεις και τις επιπτώσεις τους στην ποιότητα ζωής των ασθενών.

Οι Σπάνιες Παθήσεις  (ΣΠ) είναι ασθένειες που απειλούν τη ζωή ή επιφέρουν χρόνια αναπηρία. Ως τέτοιες ορίζονται οι ασθένειες που προσβάλλουν. Χαρακτηρίζονται από χαμηλή συχνότητα εμφάνισης (λιγότερο από 5/10,000 άτομα  - 0.05%) και υψηλή ετερογένεια. Στην πλειονότητά τους (80%) είναι γενετικής αιτιολογίας (αυτοάνοσα νοσήματα, συγγενείς δυσπλασίες, κ.λπ.). Το 50%  προσβάλλει παιδιά, με το 30% των παιδιών αυτών να πεθαίνει μέχρι την ηλικία των 5 ετών ενώ για το 95% δεν υπάρχει θεραπεία.

Περισσότερα...

Καρκίνος, η σημασία της πρόληψης και για τις έγκυες.

Στη χώρα μας κάθε χρόνο χιλιάδες γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με κάποια μορφή καρκίνου που συνήθως απειλεί τη ζωή τους και τις οδηγεί σε   περιπέτειες.

Η πρόληψη με σειρά εξετάσεων και ελέγχων ανάλογα με την ηλικία (Pap-test, αυτό-εξέταση μαστών - μαστογραφία, ορθοσιγμοειδοσκόπηση) έχουν αποδειχθεί σωτήριοι.

Οι συχνότεροι καρκίνοι στις γυναίκες είναι ο καρκίνος του μαστού και ο καρκίνος της μήτρας.

Περισσότερα...

Τιμητική διάκριση στον Αναπληρωτή Καθηγητή  Μαιευτικής – Γυναικολογίας και Εμβρυομητρικής Ιατρικής Βασίλη Παπαδόπουλο ως αναγνώριση της μακρόχρονης προσφοράς του στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη του  Πανεπιστημίου Πατρών, απονεμήθηκε στο πλαίσιο της εορταστικής εκδήλωσης για τους Τρείς Ιεράρχες  και την Ημέρα των Γραμμάτων που πραγματοποιήθηκε στο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Πάτρας.

Περισσότερα...

Το μπάνιο του μωρού είναι για τους νέους γονείς μια αρκετά αγχωτική διαδικασία καθώς το να προσπαθεί κανείς να πλύνει ένα μικρό πλασματάκι που γλιστράει και κλαίει είναι κάτι που χρειάζεται ηρεμία και φυσικά εξάσκηση.

Οπότε ηρεμήστε και η δική σας γαλήνη θα περάσει και στο μικρό σας αγγελούδι που σιγά σιγά θα αρχίσει να απολαμβάνει το χλιαρό νερό και σε λίγο καιρό θα λατρεύει το πλατσούρισμα. Άλλωστε το μπάνιο και ειδικά το βραδινό χαλαρώνει ιδιαίτερα τα βρέφη και ο ύπνος που ακολουθεί σύντομα είναι «γλυκός».

Περισσότερα...

Λανθασμένη θεωρείται η αντίληψη ότι εγκυμοσύνη και κατοικίδια δεν πάνε μαζί. Ειδικά αν σκεφτούμε πόσο καλό κάνει στην καλή ψυχολογία και διάθεση της εγκύου η σχέση της με ένα ζωάκι, τότε η συμβίωση αυτή, είναι σημαντική.

Ποιοί είναι όμως οι απλοί κανόνες για μια υγιή συμβίωση;

Αρχικά πρέπει να αναφερθεί ότι η κύηση αποτελεί μέρος της φυσιολογικής ζωής μιας γυναίκας και δεν είναι απαγορευτική για τη συμβίωση με οικόσιτα ζώα, αλλά απαιτείται αυξημένη προσοχή σε σχέση με κάποια νοσήματα που μπορεί να μεταδοθούν με συγκεκριμένο τρόπο και να προκαλέσουν προβλήματα.

Περισσότερα...

Η υιοθέτηση μιας πιο υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, κάνοντας μικρές αλλά θετικές αλλαγές στις διατροφικές σας συνήθειες, θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ακόμη κι αν δεν τρώγατε ιδιαίτερα υγιεινά πριν μείνετε έγκυος, δεν είναι αργά για την αλλαγή αυτή, που θα βοηθήσει και την δική σας υγεία αλλά και του εμβρύου που κυοφορείτε και παίρνει από εσάς όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να αναπτυχθεί.

Ποια είναι όμως τα «μυστικά» για μια υγιεινή διατροφή στην διάρκεια της  εγκυμοσύνης;

Περισσότερα...