Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη: 9:00 - 20:30, Τρίτη, Παρασκευή: 9:00 - 18:00

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και ειδικότερα της ευαίσθητης ομάδας των εγκύων που προσέρχονται για τον απαραίτητο προγεννητικό έλεγχο στην Εμβρυομητρική και Ιατρική της Γυναίκας, παρακαλείσθε θερμά στα ραντεβού σας με τους Ιατρούς μας, να προσέρχεστε με έναν μόνο συνοδό και χωρίς τη συνοδεία μικρών παιδιών. Ο συνοδός σας θα πρέπει εάν έχει νοσήσει ή εμβολιαστεί να έχει μαζί του το αντίστοιχο πιστοποιητικό, στην περίπτωση που ο συνοδός σας είναι ανεμβολίαστος θα πρέπει να έχει υποβληθεί σε rapid test την προηγούμενη μέρα από την επίσκεψή σας στο ιατρείο μας.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση!

O τελευταίας τεχνολογίας υπερηχοτομογράφος VOLUSON E10 BT21 προστέθηκε πρόσφατα στον υπερσύγχρονο εξοπλισμό του Κέντρο Εμβρυομητρικής Ιατρικής στην Πάτρα.

Ο συγκεκριμένος υπερηχοτομογράφος αποτελεί την κορυφαία και τεχνολογικά πιο εξελιγμένη και καινοτόμα πλατφόρμα Υπερηχοτομογραφίας Women Healthcare του οίκου GE Healthcare και παρέχει νέα δεδομένα στην σύγχρονη Υπερηχογραφία στον τομέα της Μαιευτικής – Γυναικολογίας.

Είναι κατασκευασμένος για να καλύπτει τις ανάγκες των επιστημόνων-χειριστών του, αφού σχεδιάστηκε με σκοπό την ανάπτυξη λύσεων και την μεγιστοποίηση της απόδοσης στην ποιότητα της απεικόνισης.

Ο υπερηχοτομογράφος Voluson E10 ΒΤ21 με τη νέα αρχιτεκτονική Radiance System Architecture της GE Healthcare είναι το πλέον προηγμένο σύστημα της σειράς Voluson και εισάγει νέα πρότυπα στην απεικόνιση της Μαιευτικής - Γυναικολογίας με περισσότερη ευκρίνεια, μεγαλύτερη ταχύτητα και ευελιξία.

 

 

Το πρώτο υπερηχογράφημα γίνεται λίγες εβδομάδες μετά τη διάγνωση της εγκυμοσύνης (περίπου 5-10 εβδομάδες μετά την τελευταία έμμηνο ρύση) προκειμένου να διαπιστωθεί η βιωσιμότητα του εμβρύου, να γίνει προσδιορισμός ή και διόρθωση της ηλικίας της κύησης (σε περιπτώσεις με ασταθή ή ανώμαλο κύκλο, ανωοθυλακιορρηκτικούς κύκλους κ.τ.λ.), να ελεγχθεί η καρδιακή του λειτουργία, να διαγνωσθεί έγκαιρα πιθανή πολύδυμη ή έκτοπη κύηση (κύηση εκτός της ενδομήτριας κοιλότητας).

Περισσότερα...

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οτιδήποτε σας προβληματίζει, ή για οποιαδήποτε απορία έχετε.

Μπορείτε να μας δείτε και από κοντά κανονίζοντας ένα ραντεβού.

Μην ξεχνάτε ότι ο σωστός προγραμματισμός και η έγκαιρη εκτέλεση των εξετάσεων του προγεννητικού ελέγχου είναι σημαντικά για την υγεία και την ανάπτυξη του εμβρύου και την επιτυχημένη εξέλιξη της εγκυμοσύνης.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  Διεύθυνση
Όθωνος Αμαλίας 37, 3ος Όροφος, Τ.Κ. 26223, Πάτρα
  Τηλέφωνο
2610-223902
  Fax
2610-224807
  Email
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η Κυστική Ίνωση ή Ινοκυστική νόσος είναι το συχνότερο κληρονομικό νόσημα των λευκών πληθυσμώνκαι δεύτερο σε συχνότητα στη χώρα μας μετά τη μεσογειακή αναιμία. Κληρονομείται με τον υπολειπόμενο αυτοσωματικό τρόπο και χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση ιδιαίτερα παχύρρευστων και αφυδατωμένων εκκρίσεων σε διάφορα όργανα και αδένες του σώματος με αποτέλεσμα τη σταδιακή καταστροφή και ανεπάρκειά τους. Άτυπες μορφές της νόσου περιλαμβάνουν ανδρική στειρότητα και ορισμένες μορφές βρογχιεκτασιών, ασθματικής βρογχίτιδας και χρόνιες πνευμονοπάθειες. Η Συχνότητα των φορέων Κυστικής Ίνωσης στον πληθυσμό μας φτάνει το ~5%. Σε αντίθεση με τη μεσογειακή αναιμία όπου εφαρμόζεται εθνικό πρόγραμμα ανίχνευσης φορέων, στη Κυστική Ίνωση οι φορείς δεν έχουν κάποιο κλινικό ή αιματολογικό εύρημα, γεγονός που περιορίζει την ανίχνευσή τους μόνο στο γενετικό έλεγχο. Η Κυστική Ίνωση οφείλεται σε βλάβες (μεταλλάξεις) που εντοπίζονται στο γονίδιο CFTR οι οποίες χαρακτηρίζονται από μεγάλη ετερογένεια καθώς μέχρι σήμερα έχουν περιγραφεί περισσότερες από 1500. Όπως συμβαίνει για κάθε σχεδόν γονίδιο, κάθε άνθρωπος έχει 2 αντίτυπα, αφού κληρονομεί ένα από κάθε γονέα. Ένα άτομο νοσεί από Κυστική Ίνωση όταν και τα δύο CFTR γονίδια έχουν κάποια μετάλλαξη.